some image

Naše objave

ZIMSKA OPREMA NA VOZILU! KDAJ IN KAKO MORAJO BITI MOTORNA VOZILA OPREMLJENA ZA ZIMO?

featured image

Nekatere dele Slovenije je že pobelil sneg, zato je na mestu vprašanje: Kdaj in kako morajo biti motorna vozila opremljena za zimo?

V Sloveniji morajo biti, od 15. novembra do 15. marca, motorna vozila v prometu opremljena z zimsko opremo. Zimska oprema je obvezna tudi pred ali po tem obdobju, odvisno od zimskih razmer.

Kaj se šteje za zimske razmere?
Za zimske razmere se šteje, ko se ob sneženju, sneg oprijema vozišča ali je vozišče zasneženo ali poledenelo.

Kaj je zimska oprema?
Zimska oprema se razlikuje za motorna vozila do skupne mase 3,5 tone in za motorna vozila nad skupno maso 3,5 tone. Za večino voznikov pride v poštev prva. Zimsko opremo predstavljajo 4 zimske pnevmatike z minimalno globino profila 3mm oziroma 4 letne pnevmatike z minimalno globino profila 3mm v kombinaciji z snežnimi verigami (ali verigam enakovrednimi pripomočki) primerne velikosti za pogonska kolesa.

Kaj se šteje kot zimska pnevmatika?
Zimske pnevmatike so tiste pnevmatike, ki imajo na boku proizvajalčevo oznako »M+S« ali »M.S« ali »M&S«. V cestnem prometu ni dovoljeno uporabljati pnevmatik z žeblji.

In kakšne so kazni?
Globa za voznika, ki nima ustrezne zimske opreme na vozilu znaša 40 EUR. Če vozilo nima zimske opreme in zaradi tega povzroči zastoj oziroma onemogoča promet ostalim vozilom, globa znaša 500 EUR ter 5 kazenskih točk.
Na vozilu ne sme biti snega, ledu, vode ali drugih snovi, ki bi lahko vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali razlivale z njega. Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti čista. Če voznik tega ne upošteva, globa znaša 200 EUR.
Z globo 300 EUR se kaznuje za prekršek voznik, ki pozimi ali v zimskih razmerah ne upošteva prometne signalizacije, ki označuje zimske razmere, zaradi katerih je prepovedan ali omejen promet na določenem delu ceste.

Za konec vas vabimo, da pregledate osveženo ponudbo rabljenih vozil, še posebej 4×4 in SUV programa…

Da bo vaša odločitev za nakup rabljena vozila pri nas lažja, ne spreglejte tudi možnosti:
– 6 ali 12 mesečnega jamstva
– ugodnega nakupa na položnice
– 50% komercialnega popusta
– odkupa/menjave vašega dosedanjega vozila

Pogoje odkupa lahko preverite na naši spletni strani www.rondo-trade.si, v zavihku ODKUP VOZIL.
Več o posameznem vozilu si preberite na naši spletni strani www.rondo-trade.si, v zavihku PRODAJA VOZIL.

Za dodatne in natančnejše informacije glede odkupa vozil nas pokličite na 040 942 912 ali 041 942 912 oziroma pošljite elektronsko sporočilo na rondo@siol.net

Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Rondo trade d.o.o.
ODKUP – PRODAJA vozil
rabljena vozila z GARANCIJO

Arhiv novic