some image

Naše objave

VOZILA S KLIMATSKIMI NAPRAVAMI 040/942-912

featured image

Približuje se dolgo vroče poletje in vozila s klimatskimi napravami so danes samoumevna. Zelo težko si predstavljamo sesti v vozilo brez klimatske naprave, vendar velja pri uporabi le-te upoštevati nekaj pravil. Pojdimo lepo po vrsti.

Prva klimatska naprava je bila v vozilo vgrajena leta 1933 v ZDA. Že v tistem času je postalo jasno, da avtomobilske prihodnosti brez klim ne bo. Pojavili so se strahovi, da so kabrioleti s pojavom klimatske naprave dobili veliko konkurence. Dan današnja dejstva so precej drugačna od takratnejših predvidevanj. Kabrioletom ni odklenkalo, saj jih po cestah vozi več kot kadarkoli prej, svež zrak in čista narava sta postala neprecenljiva vira.

Z vročino se velja spopasti z zmernim hlajenjem. Raziskave so pokazale, da se človeški organizem na velike temperaturne spremembe ne prilagaja najbolje. Zrak v vozilu se segreva veliko hitreje in doseže lahko tudi 70 stopinj Celzija. Dejstvo je, da se z naraščajočo temperatura podaljšujejo reakcijski časi. Najbolj so temperaturnim spremembam podvrženi otroci, zato jim namenimo še nekaj več pozornosti.

Klimatska naprava deluje kot sesalnik, kar pomeni pojav večjega obsega mikroorganizmov v potniški kabini, ki lahko vplivajo na naše zdravje. Poskrbimo za redno vzdrževanje celotnega klimatskega sistema v vozilu.

Preden sedete v razgreto vozilo velja upoštevati nekaj zlatih pravil uporabe klimatske naprave:
1. Prezračite potniško kabino,
2. Zaprite okna in za nekaj minut vključite kroženje zraka
3. Razlika med zunanjo in notranjo temperaturo naj ne presega 7oC
4. Moč ventilatorja naj bo nastavljena na najnižjo še učinkovito stopnjo
5. Zračni tok usmerite stran od potnikov.

V našem prodajnem asortimentu je na voljo veliko različnih vozil s klimatskimi napravami. Predlagamo, da si jih ogledate in izberete pravega zase.

Več o posameznem vozilu si preberite na naši spletni strani www.rondo-trade.si, v zavihku PRODAJA VOZIL.

Ker se želimo vam – kupcem – čim bolj približati, smo za vas pripravili tudi dodatne storitev z možnostjo:
– 6 ali 12 mesečnega jamstva
– ugodnega nakupa na položnice
– 50% komercialnega popusta
– odkupa/menjave vašega dosedanjega vozila

Pogoje odkupa lahko preverite na naši spletni strani www.rondo-trade.si, v zavihku ODKUP VOZIL.
Za dodatne in natančnejše informacije glede odkupa vozil nas pokličite na 040 942 912 ali 041 942 912 oziroma pošljite elektronsko sporočilo na rondo@siol.net

Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Rondo trade d.o.o.
ODKUP – PRODAJA vozil
rabljena vozila z GARANCIJO

Arhiv novic