some image

Naše objave

MENJAVA PNEVMATIK IN POMLADNI SERVIS

featured image

Sredina marca je običajno čas za zamenjavo zimskih pnevmatik z letnimi. Po zakonu morajo imeti letne pnevmatike vsaj 1,6 mm profila, v praksi pa strokovnjaki svetujejo, da imajo letne pnevmatike vsaj 3mm profila, zaradi mokrega cestišča in odvajanja vode. Letne pnevmatike je potrebno ponovno uravnotežiti ter jih namestiti na drugo os, kot so bile predhodno sezono.

Za daljšo življenjsko dobo pnevmatik je pomembno njihovo pravilno shranjevanje. Pred hrambo, pnevmatike najprej očistite, odstranite manjše kamenčke in druge stvari med profilom. Potrebno jih je pravilno postaviti, saj jim napačna postavitev škodi. Postavite jih na bok, eno na drugo. Ne postavljajte jih pokončno, saj se bodo v mesecih neuporabe pod lastno težo posedle in deformirale. Shranjujte jih v temnem in suhem prostoru z zmernimi temperaturami, ker UV žarki pripomorejo k dodatnemu staranju pnevmatik.

Poleg menjave pnevmatik, v tem času ne pozabite preveriti še ostalih delov vašega vozila: brisalci, zamenjava filtra v potniški kabini, dezinfekcija notranje enote zračenja in pregled klimatske naprave. Zelo pomemben je pregled stanja akumulatorja in ostalih vitalnih delov vozila. Ne pozabite pa tudi na pranje podvozja, saj je bilo le-to v zimskem času izpostavljeno pesku in soli na cestišču.

Ne spreglejte pa tudi odlične ponudbe rabljenih vozil iz naše zaloge!

Za dodatne informacije nas pokličite na 040 942 912 ali 041 942 912 oziroma pošljite elektronsko sporočilo na rondo@siol.net

Rondo trade d.o.o.
ODKUP – PRODAJA vozil
rabljena vozila z GARANCIJO

Arhiv novic